بهداشت آب :
تعریف آب آشامیدنی:
آب آشامیدنی ، آب
گوارائی است که عوامل فیزیکی ، شیمیایی و بیولوژیکی آن درحد استانداردهای
مصوب باشد و مصرف آن عارضه سوئی در کوتاه مدت یا دراز مدت درانسان ایجاد
نکند.
آلودگی آب:
آلودگی آب آشامیدنی : عبارتست از تغییر خواص فیزیکی ،شیمیایی و بیولوژیکی آب به گونه ای که آن را برای مصرف انسان زیان آور سازد.
خطر آلودگی آب را می توان به دو گروه اصلی تقسیم کرد:
خطر زیست شناختی
خطر شیمیایی
خطر زیست شناختی:
خطرهای زیست شناختی
شامل بیماریهای منتقله بوسیله آب به سبب عوامل زنده یا میزبان آبزی موجود در آب می
باشد بیماری های منتقله از آب بوسیله باکتریهای بیماریزا ، ویروس ها
،پروتوزئرها وکرم ها در انسان ایجاد می شوند.منابع ومخازن آب از جمله
رودخانه ها وکانال آبها ، دریاچه ها و سدها
بویژه درمناطق گرمسیر،
محلی مناسب برای انتشار اینگونه بیماریها می باشند. این نوع مخازن آب زمینه
را برای رشد میزبانهای واسط انگلها مانند حلزونها ، ماهیها وگیاهان آبزی
وناقلین بیماری ها مانند پشه ها وسایر حشرات گزنده فراهم میسازند. درنتیجه
قبل از برطرف ساختن آلودگی آب باید به وضعیت بهداشتی محیط زیست و مردم
رسیدگی شده وآموزشهای لازم به آنها داده شود تا ازآلودگی .
بیماریهای
باکتریایی شامل : وبا ، حصبه یا تیفوئید ، شبه حصبه یا پاراتیفوئید ،
اسهال باسیلی یا دیسانتری باسیلی، اسهال مسافرین ، لپتوسپیروس.
بیماریهای پروتوزئری
شامل : آمیبیاز یا اسهال آمیبی ، ژیاردیازیس ، بالانتیدیازیس میباشد.
بیماریهای ویروسی شامل : گاستروآنتریت ویروسی ، پولیومیلیت ، هپاتیت .